Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Muž v Amsterdamu rozbíjí židovskou restauraci, policisté zpočátku nevědí, co mají dělat

By  pro 11, 2017

Video z Amsterdamu ukazuje muže, který rozbíjí okna židovské restaurace, a nakonec pronikne dovnitř.

Muž, který má hlavu ovázanou “palestinou”, šátkem typickým pro střední východ, a nese palestinskou vlajku, rozbíjí okna židovské restaurace tyčí. Pak vykopne dveře a zevnitř vytáhne izraelskou vlajku. Po celou dobu u něj stojí dva policisté, kteří evidentně nevědí, co mají dělat.

Teprve když Arab vyjde s vlajkou ven, policisté si dodají odvahy, a zpacifikují ho.

Útok, který se stal ve čtvrti Amstelveenseweg, byl zřejmě motivovaný oznámením amerického prezidenta Trumpa o uznání Jeruzalému za hlavní město Izraele. To vedlo naopak k vyhlášení “tří dní hněvu.”

Svědci televizi AT5 řekli, že útočník křičel “Palestina” a “Allahu Akbar” – ale majitel tvrdí, že stejně dnes večer otevře a okna zabední.

“Pokud se nám dnes podaří zabednit okna, i když jen provizorně, naše hosty obsloužíme. Budeme pokračovat jako obvykle,” řekl.

Syn majitele restaurace řekl, že už byli napadeni předtím, ale nikdy ne s takovým násilím.

“Často po nás plivou. Ale nikdy nic jako tohle. Každý se bojí a stalo se to hodinu před otevíračkou.”

Organizace židovských komunit v Holandsku útok odsoudila jako “akt pomsty s úmyslem zasít strach, a není o nic menší, než akt teroru.”

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.