Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

V Bolzanu dali pryč vánoční strom kvůli muslimské delegaci, aby je neurážel

By  pro 20, 2017

Některá italská média informují o nechutném incidentu z italského Bolzana, kde před návštěvou muslimské delegace odstranili vánoční strom. Důvod byl takový, že by vystavený strom mohl urazit jejich city.

Strom na městské radnici byl vyzdoben asociací sportovních veteránů pro ceremonii atleta roku. Také na něm byly tradiční vánoční symboly.

Nicméně prezident sportovní veteránské asociace obdržel telefonát z radnice s žádostí, aby vánoční strom a ozdoby na něm odstranil, protože radnici navštíví muslimská asociace a “urazilo by to jejich city.”

Místní politik Allesandro Urzi o incidentu slyšel a nazval jej barbarstvím italské kultury. V jiném článku napsal, že “strom byl obětován na oltář dobra.”

“Respekt pro všechna náboženská vyznání nesmí být zaměňován s odstraňováním tradičních symbolů, na kterých je naše společnost postavená. Věřící i nevěřící v nich vnímají elementy, které tvoří naší identitu.”

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.