Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Maďarsko vyzvalo k posílení rodin, ne migrace

By  pro 23, 2017

Maďarsko je odhodlané vyřešit demografické problémy posílením rodin namísto podpory a organizace migrace, prohlásila ve čtvrtek šéfka parlamentní komise pro rodinu na setkání rodinných komisí Visegrádské čtyřky.

Každá země si musí najít svou vlastní odpověď na demografickou hrozbu, řekla Gabriella Selmeczi z vládní strany Fidesz. Je přijatelné, že jiné země se pokles populace snaží vybalancovat migranty, ale Maďarsko se k takové volbě nepotřebuje přiklánět, protože má úspěšnou rodinnou politiku podporovanou pracující společností.

Selmeczi poznamenala, že premiér Orbán nedávno rok 2018 vyhlásil rokem rodiny a že jsou připravena další opatření, jak lidi povzbudit, aby měli více dětí. Manželství založené na vztahu muže a ženy potřebuje ochranu, protože je stavebním kamenem společnosti a základem pro udržitelnou budoucnost, řekla.

Maďarsku se za posledních 7 let podařilo zvýšit porodnost o 20 procent na 1,49 procent a cílem pro rok 2030 jsou 2,1 procenta. Maďarsko také dává 4,8 procent svého HDP na podporu rodiny, což je nejvíce v Evropě.

Po setkání komise vypracovaly společné prohlášení, ve které se shodly na potřebě posílit rodinou politiku EU. “Brusel prosazuje politiku, která není přátelská k rodinám,” řekla Selmeczi. Delegáti se prý také shodli, že rodina je založena na vztahu mezi mužem a ženou, jak je psáno v maďarské ústavě, a že odmítají “genderové programy”.

Delegace se shodly i na tom, že jsou jen “biologická pohlaví”, tvrdí, a dodala, že delegace odmítly ideu “sociálních pohlaví”.

Z ČR se setkání za Komisi pro zdravotnictví a sociální politiku účastnila Alena Šromová za KDU-ČSL.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.