Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Pouliční muslimské modlitby ve Francii ano, promítání filmu o Ježíšovi studentům ne

By  pro 27, 2017

Zatímco pouliční modlitby muslimů ve Francii nechávají tamní sekulární establishment povětšinou chladným, a kritici modliteb bývají soudně popotahováni, jak se jedná o křesťanství, stát žádné slitování nezná.

Film o Vánocích byl shledán, že není dostatečně sekulární, a ve městě Langon v kraji Gironde bylo jeho promítání zakázáno. Informuje o tom Le Figaro.

83 studentů francouzské školy začalo sledovat film “Hvězda”, animovanou dobrodružnou komedii založenou na příběhu narození Ježíše, kterou produkovaly Columbia Pictures. Ale když si učitelé uvědomili, že tématem je narození Ježíše, promítání okamžitě zastavili, protože film shledali nedostatečně sekulárním

Jeden ze studentů si z rozhodnutí učitelů dělal legraci. “Pche. Vyhnuli jsme se nejhoršímu. Mohli jsme se dozvědět něco o původu nejdůležitější tradice naší země. Ještě štěstí, že učitelé zareagovali včas.”

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.