Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Británie přiznala, že vyslala proti ruským ponorkám plastovou loď

By  úno 01, 2018

Velká Británie byla nucena vyslat „plastový“ torpédoborec proti ruským ponorkám a pomocné lodi, které propluly v blízkosti britských vod, píše The Daily Mail s odkazem na zdroje z ministerstva obrany. (Foto CC BY 2.0 / Les Chatfield / HMS Cattistock M31)

V roce 2017 vyslalo podle zprávy britské ministerstvo obrany pro doprovod ruských ponorek lehce vyzbrojenou loď, poněvadž jinou volnou neměla. Obvykle britské MO informuje o podobných případech vyslání lodí, ale tentokrát byl incident utajen kvůli obavám, že se veřejnost doví, že země nemá dost plavidel.

Obvykle je pro podobný doprovod vyslána strážní loď vyzbrojená protiraketovým systémem. Ale v srpnu loňského roku zbyl volný jenom torpédoborec Cattistock ze skleněného laminátu.

Náčelník Generálního štábu Velké Británie Nick Carter již předtím přiznal zaostalost britských ozbrojených sil ve srovnání s ruskými.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.