Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Příšerná vize papeže Lva XIII.: Již se naplnila?

By  úno 08, 2018

Mše končí, když tu náhle papež Lev XIII. padá k zemi. Zděšení kardinálové volají lékaře. (Screenshot Youtube)

Když Svatý otec přijde k sobě, vydechne: „Jaký hrůzný obraz mi bylo dovoleno spatřit!“ Ohromí přítomné líčením vidění, v němž Satan získá na sto let vládu nad světem. K čemu se tato předpověď vztahuje?

Nejvyšší představitel katolické církve Lev XIII. (1878-1903) proslul zejména jako papež pracujících. Ve svých encyklikách se totiž často věnoval sociálním otázkám a podporoval práva dělníků na spravedlivou mzdu, důstojné pracovní podmínky či zakládání odborů. Méně je ovšem známé, že právě on vyslovil jedno z nejznepokojivějších proroctví o budoucím dění ve světě. Nepotvrdily strašlivé události dvacátého století pravdivost jeho vidění?

Bylo dvacáté století věkem Satana?

Papež se z mdlob probouzí s hrůzou v očích. Během svého zhroucení, k němuž údajně došlo po mši 13. října 1884, prožil prý děsivou vizi. V ní si podle jeho slov Satan od Boha vyžádal sto let, během nichž může zkoušet lidstvo. „Spatřil jsem, jak se nebe zatmělo množstvím zlých duchů, kteří se snášeli k zemi, aby všechno zničili a zvláště, aby útočili na Rusko,“ líčí mimo jiné papež svým podřízeným. Dále zmiňuje ohromný úpadek morálních i duchovních hodnot.

„Satanova moc bude o to větší, čím méně lidí v něj bude věřit,“ upozorňuje hlava katolické církve. Nedaly události dvacátého století jeho slovům za pravdu? Během té doby došlo ke dvěma světovým válkám, zrodil se nacismus, fašismus, značnou část světa ovládli komunističtí diktátoři, a přitom jen málokdo věřil v existenci ďábla. Pokud se proroctví Lva XIII. skutečně vztahuje na dvacáté století, znamená to, že nejhorší máme za sebou? Nebo se náš svět řítí do ještě větší katastrofy? Opravdu měl „papež pracujících“ takovou vizi?

Nejde jen o legendu?

Příběh o vidění Lva XIII. je spojován se zavedením modlitby k archandělu Michaelovi, který podle biblické knihy Zjevení svede vítězný boj se Satanem a jeho služebníky. Jenže jednotlivé verze, jak mělo k papežově vizi dojít, se značně rozcházejí. Někteří autoři umisťují papežův zážitek na závěr mše v roce 1884, jiní na dvacáté páté září roku 1888. Najdou se i tací, kteří prohlašují, že papež se zhroutil na shromáždění kardinálů, nikoli na bohoslužbě. Žádné datum se však neshoduje se skutečným rokem zavedení modlitby k archandělu Michaelovi v roce 1886. Znamená to, že papežova prorocká slova jsou smyšlená? Pokud ano, kdo tuto legendu pustil do oběhu jako první?

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.