Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Tajná technologie? Zvláštní pulzující vlnění proplouvalo skrz oblak nad severozápadem Sýrie

By  úno 28, 2020

Komentář: Znáte román ‘Čaroděj ze země Oz‘? Vypadá to, že s největší pravděpodobností už nejsme v Kansasu. (Foto: Wikimedia)

Loading...

Pulzující vlnění? Ne, můžeme se normálně tvářit, ale v ‘normálním’ světě se už určitě nenacházíme.

Lovci mimozemšťanů a konspirační teoretici všech možných zaměření nepotřebují příliš povzbudit, aby se zde pokoušeli najít stopy mimozemských návšěvníků nebo přísně tajných vládních programů. Videoklip natočený v Aleppu, který zachycuje zvláštní pruhy v mracích, inspiroval mnohé také k těm nejbizarnějším úvahám.

Internetoví komentátoři se chytili videozáznamu oblačných vln na nebi, který byl údajně pořízen na venkově nedaleko sýrského Allepa, aby si potvrzovali přesvědčení, že klimatické zbraně existují. Přestože autenticita nahrávky nemůže být potvrzena, zveřejněný záznam způsobil, že představivost konspiračních teoretiků byla téměř bezmezná. Klip se objevil na Twitteru od uživatele Ahmad1618A, který sám sebe označuje za “aktivistu, který se snaží zprostředkovat světu hlas Syřanů”.

Video ukazuje mrak na jasném nebi, skrze který prostupuje kouřové vlnění, jakoby v pruzích. Celá událost trvá jen chvíli. Autor videa v popisku naznačil, že se jednalo o elektromagnetické vlnění, “jehož zdroj zatím nebyl identifikován.”

Komentátoři pod jeho příspěvkem nicméně jeho domněnku nesdíleli. Jak jeden z nich poukázal, v dálce lze slyšet výbuchy, vytvářející tlakové vlny, ale elektromagnetická pole by se takto neprojevovala. Ostatní se k tomuto názoru připojili, přičemž někteří poznamenávali, že kameraman by nebyl schopen použít svůj telefon k natáčení, pokud by skutečně bylo použito nějaké zařízení generující elektromagnetické pole.

“Toto jsou tlakové vlny způsobené zvukem, elektromagnetické vlnění se pohybuje blízko rychlosti světla, nedokázali byste je pozorovat, podobně jako mikrovlny, a navíc nemají dostatek hmoty, aby vyvolaly takový tlak,” poznamenal uživatel Muskie_Medic.

Nicméně populární konspirační YouTube kanál Disclose Screen ‘The Grimreefar’ nahrávku zveřejnil pod názvem ‘Nejpodivnější oblačný jev, který kdy uvidíte’, a rovnou se zeptal odběratelů, jestli se jednalo o elektromagnetickou rušičku nebo zbraň.

V komentářích se brzy objevily názory, že to způsobil HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program – Vysokofrekvenční aktivní aurorální výzkum), armádou financovaný projekt pro studium ionosféry. Přestože tento výzkumný program s vysílačem mimo jiné na Aljašce byl ukončen v roce 2014, konspirační teoretici nepřestali spekulovat o tom, že americká vláda pokračuje v jeho používání pro ovlivňování počasí. Někteří tvrdí, že to byl i případ této nejnovější události v Sýrii.

“Mohl by to být HAARP? Ten systém využívá frekvence k vytlačování ionosféry a jejímu opětovnému srážení,” naznačoval jeden z komentátorů. Další dodal: “To musí být HAARP.”

Komentář: Jen na okraj, v čase 0:19s lze také zaznamenat neidentifikovatelný objekt, přelétavající z levého horního do pravého dolního rohu. Video si lépe prohlédnete ve velkém formátu kde je efekt vlnění velmi dobře patrný.

Bez dalších dat lze jen těžko posoudit, jaký byl původ tohoto jevu. Elektronické zbraně jsou již v arzenálech více armád a Sýrie je stále velkým bojištěm, takže by to nebylo až takové překvapení, ale tak či tak, atmosféra Země vykazuje známky výrazných proměn a my v redakci se domníváme, že o podobné pozoruhodné úkazy nebude v nadcházejících letech nouze. Interakce planety s proměňujícím se prostředím jejího nejbližšího okolí nám přichystá ještě spoustu překvapení.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.