Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Informační bomba Číny: Američané mohli vyvolat epidemii COVID-19!

By  bře 14, 2020

Koronavirus, který zachvátil téměř celý svět, mohl být zanesen do Číny americkou armádou, prohlásil zástupce čínského ministerstva zahraničí. (Foto: Twitter)

Loading...

Toto prohlášení učinil zástupce čínského ministerstva zahraničí Žao Lijian.

Vyjádřil svůj názor na stránce na Twitteru a komentoval nedávné přiznání vedoucího Centra pro prevenci a kontrolu nemocí USA (CDC) Roberta Redfielda. Ten řekl, že v Americe u řady pacientů, kteří údajně zemřeli na chřipku, se objevil koronavirus posmrtně. Tato slova vedla Číňany k úvaze o skutečných vinících propuknutí COVID-19, který již přerostl v pandemii.

Čínský diplomat požadoval, aby to USA vysvětlily. Poznamenal, že „CDC byl chycen na místě činu.“ „Kdy byl zaznamenán první pacient v USA? Kolik lidí je nakaženo? V jakých nemocnicích? Mohla americká armáda přinést do Wu-chanu epidemii? USA to musí vysvětlit!“

Dříve ČLR uvedla, že zvládla koronavirus. Podle mluvčího výboru pro zdraví epidemie ustoupila.

Mezitím se v jiných zemích ještě nemohou pochlubit takovými úspěchy. Jak se stalo známým, mezi infikovanými jsou již hvězdy a politici, stejně jako jejich blízcí. Například by koronavirus byl nalezen u hollywoodského herce Toma Hankse, také v předvečer došlo k podobnému případu s brazilským prezidentem Jairem Bolsonarem. Koronavirus potvrdila také manželka kanadského premiéra Justina Trudeau Sophie, a jak uvedla The Associated Press samotný šéf vlády sice nemá žádné příznaky, ale odebral se do karantény se svou ženou.

K vypuknutí koronaviru v Číně došlo v prosinci loňského roku, byť existují náznaky, že „pacient nula“ se mohl nakazit již v listopadu.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.