Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Ale co to? Migranti berou zpátečku z Evropy

By  kvě 14, 2020

Uprchlíci začínají proudit z Evropy zpět do Afriky. (Foto: Pixabay)

Loading...

Neobvyklou situaci popisuje španělský deník El País. Kvůli šíření koronaviru a nepříznivé ekonomické situaci se migranti za pomoci pašeráků pokoušejí dostat do Afriky i za mnohem větší částky, než které stojí cesta z Afriky do Evropy. Všimla si toho již i Evropská komise.

Deník zdokumentoval případ, kdy se stovka Maročanů pokoušela dostat zpět do Afriky. to se jim nedařilo a oslovili proto pašeráky. Na konci března za pomoci dvou nafukovacích člunů Maročané chtěli nepozorovaně se přepravit ze Španělska zpět do své domovské země, aby obešli omezení vyhlášená v obou zemích. Za cestu každý z nich údajně utratil 5400 eur (asi 145.000 Kč). Jejich „zpáteční plavba“ skončila v marocké Larache.

Na „zpáteční cestu uprchlíků“ zareagoval místopředseda hnutí Trikolóra Dalibor Uhlíř. „Vytvořena nová migrační trasa. Ze Španělska a Itálie zpět do Afriky, a zpáteční cesta dražší než ta původní. Překupníci, převaděči a tzv. ‚neziskovky‘ jsou neskutečně flexibilní. Tak šťastnou cestu a nezlobte se na ten covid,“ podotkl.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.