Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Britský ministr naléhá na Brity, ať špehují a hlásí občany policii za porušování pravidel proti COVID-19

By  zář 16, 2020

Britský premiér Boris Johnson oznámil, že od 14. září bude v Anglii znovu zaveden zákaz společenských setkávání více než šesti lidí, poté, co zde již třetí den po sobě bylo zaznamenáno více než 3 000 potvrzených případů koronaviru. (Foto: Pixabay)

Loading...

Britský ministr policie Kit Malthouse vyzval Brity, aby nahlásili své sousedy policii, pokud uvidí, že porušují nové vládní omezení „pravidla šesti“ proti COVID-19.

„Během uzamčení jsme zaznamenali nárůst hlášení přicházejících na policii. Pokud mají lidé obavy, pokud si myslí, že došlo k porušení, pak mají tuto možnost otevřenou, “řekl Malthouse v pořadu BBC Radio 4 Today.

Na otázku, zda by lidé měli zavolat policii, když uvidí skupiny více než šesti osob v sousedním domě, odpověděl, že „sousedé to přesně mají udělat prostřednictvím čísla tísňového volání [101], a pokud mají obavy a uvidí takové věci, pak by absolutně měli, ano.“

Ministr dodal, že nové nařízení má být vydáno v příštích „dvou nebo třech dnech“, aby policisté mohli rozhodnout, kdy mají být pokutováni ti, kteří porušují pravidlo šesti omezení.

„Policisté budou muset posoudit situaci před nimi, ale nakonec musíme všichni uznat, že máme individuální povinnost vůči našemu kolektivnímu zdraví,“ zdůraznil Malthouse.

Tento vývoj nastal poté, co britský premiér Boris minulý týden potvrdil, že v Anglii bude od 14. září zavedeno omezení „pravidla šesti“, protože Spojené království zaznamenalo dalších 2 659 případů koronaviru během 24 hodin a dalších osm úmrtí.

Vysvětlil, že nové opatření, které nahradí stávající pokyny umožňující shromáždění až 30 lidí, znamená, že dvě domácnosti se nemohou setkat, pokud vytvoří skupinu větší než šest lidí.

Ti, kdo poruší tyto pravidla, mohou dostat pokutu 100 £ a pokuty se za každý další takový přestupek zdvojnásobí, a to až do maximální výše 3 200 £.

Svatby, pohřby, bohoslužby, školy a pracoviště budou vyňaty z omezení „pravidla šesti“, pokud budou dodržena opatření sociálního distancování. Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

celebrity news

Lajkit.cz

 
 

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.