Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Pod Evropou se nachází 12 000 let stará rozsáhlá síť podzemních tunelů, k čemu slouží?

By  pro 20, 2020

Je možné, že starověké kultury byly propojeny již před několika tisíci lety? (Foto: Pinterest)

Loading...

Je možné, že starověké kultury byly propojeny již před několika tisíci lety? Překvapivé důkazy o tom přináší další a další nálezy záhadných starověkých tunelů, které vedou napříč celou Evropou. Táhnou se od severního Skotska až směrem ke Středomoří. Sloužily jako starověké dálnice anebo ke zcela jinému účelu?

Důvod existence těchto sofistikovaných chodeb zůstává záhadou. Mnoho odborníků však věří, že tato obrovská, 12 tisíc let stará síť, byla postavena jako ochrana před predátory a jinými nebezpečími tehdejší doby. Někteří se domnívají, že tyto záhadné tunely sloužily jako moderní dálnice, které umožňovaly přepravu lidí a spojovaly vzdálená místa napříč Evropou.

Německý archeolog Heinrich Kush ve své knize Tore zur Unterwelt (dosl. Brány do podzemí) uvádí, že důkazy o obrovských podzemních tunelech byly nalezeny pod tuctem neolitických sídel po celém evropském kontinentu. Těmto ohromným tunelům se často říká starověké dálnice. Podle Kusche je jejich stávající existence důkazem, že musely být komplexní a naprosto obří velikosti.

„V Evropě jsme jich našli tisíce,“ říká Kusch, „– jen v Německu byly nalezeny stovky metrů podzemních tunelů. V Rakousku jsme našli dalších pár set. Tyto podzemní tunely je možné nalézt po celé Evropě,“ říká německý archeolog. Některé tunely jsou poměrně malé – jen asi přes metr na šířku – jiné zase obsahují podzemní haly a skladovací prostory.

Existence tunelů ukazuje na neuvěřitelnou starověkou vynalézavost, což je v rozporu s tím, co nás dnes učí ve školách. Starověké lidstvo disponovalo znalostmi a nástroji ke stavbě složitých konstrukcí již před deseti tisíci lety. Důkazem jsou pyramidy v Bosně a jejich neuvěřitelné podzemní tunely, které se táhnou na kilometry daleko.

Kusch tvrdí, že „po celé Evropě existovaly tisíce tunelů – od severu Skotska až po Středozemní moře. Jsou plné zákoutí, někde jsou větší, některá mají místa na sezení nebo skladovací haly a místnosti. Nejsou všechny propojeny, ale dohromady tvoří masivní podzemní síť“.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

celebrity news

Lajkit.cz

 
 

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.