Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Trump chce předložit důkaz, že COVID pochází z Wuhanské laboratoře

By  led 18, 2021

V jednom ze svých posledních prezidentových činů se Donald Trump podle zprávy chystá odtajnit „bombastické“ důkazy spojující Wuhanský institut virologie s vypuknutím pandemie COVID-19. (Foto: Wikimedia)

Loading...

Trumpův odstupující ministr zahraničí Mike Pompeo plánuje provést „intervenci“, v níž nastíní důkazy o tom, že koronavirus unikl z čínské laboratoře, a očekává se také obvinění, že Světová zdravotnická organizace pomáhala Číně při tutlání této katastrofy, píše Daily Mail.

Vysocí představitelé ve Washingtonu prý potvrdili, že Pompeo předloží konkrétní důkazy, že virus nebyl přenášen přirozeně z netopýrů, nebo jiných zvířat na člověka, ale pochází z laboratoře.

Pompeo také zveřejní vazby mezi laboratoří a komunistickou čínskou armádou s tím, že tam probíhaly vojenské experimenty.

Pokud jde o WHO, očekává se, že Pompeo rovněž poznamená, že tato organizace soustavně nepodniká vyšetřování a že její tým, který má dorazit do Číny během několika dní, stále nemá v plánu laboratoř prozkoumat.

Britské vládní zdroje také potvrdily, že se rozšířily dohady o Pompeovi a Trumpovi plánujícím toto odhalení.

V pondělí vydal Bílý dům prohlášení, v němž konstatuje, že „svět nemůže nadále platit vysoké ceny za svou naivitu a spoluvinu na nezodpovědných a škodlivých praktikách Pekingu.

„Spojené státy zkoumají další možnosti, jak reagovat,“ stálo dále v prohlášení.

Jak jsme již informovali, nejvyšší představitelé americké Národní bezpečnosti stále věří, že nejdůvěryhodnější teorií o původu COVID-19 je, že unikl z Wuhanské laboratoře.

Americká rozvědka prý byla podpořena svědectvím informátora, který dříve pracoval ve Wuhanově laboratoři a nyní poskytuje informace americkému týmu.

Již dříve vyšlo najevo, že Wuhanská laboratoř uchovávala vzorek koronaviru, který byl z 96,2 % stejný jako Covid-19 téměř deset let. To podnítilo spekulace o původu viru.

Několik významných výzkumníků a vědců také poznamenalo, že vzhledem k této skutečnosti musí být laboratoř prozkoumána.

Předchozí zprávy navíc naznačovaly, že institut převzal zásilku některých nejnebezpečnějších patogenů na světě jen několik týdnů před vypuknutím koronaviru. Je také známo, že laboratoř manipulovala s přírodními patogeny a mutovala je, aby se staly infekčními.

Zpravodajské služby po celém světě také vyzvaly k prozkoumání Wuhanské laboratoře.

Čínští virologové nedávno uprchli z Hongkongu a v podstatě přeběhli na Západ, přičemž měli důkazy proti Komunistické straně Číny týkající se její role v pandemii COVID-19.

WHO si dříve stěžovala, že ji Čína k vyšetření nákazy „nepozvala“, a je neustále kritizována za podporu diskusních bodů komunistické strany.

V srpnu WHO oznámila, že během svého zkoumání původu koronaviru nenavštíví Wuhanský institut virologie, a to navzdory výše nastíněným důkazům.

Zdravotnický orgán se pak otočil a řekl, že laboratoř nakonec přece jen navštíví, když se ozvala zpětná reakce.

Vyšetřování se však ještě ani rok po vypuknutí nákazy nerozběhlo a v itineráři WHO pro nadcházející návštěvu Číny stále není ani zmínka o návštěvě laboratoře.

Ředitel laboratoře ve Wuhanu si stěžoval, že po pandemii koronaviru se z vědců v zařízení stávají obětní beránci a že laboratoř se nespravedlivě stala centrem nebezpečných „konspiračních teorií“ na základě domněnek amerických tajných služeb, že mohla být původcem šíření viru.

Zdroj: 1
Loading...
loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.