Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

S islamistou zatočili, že se nestačil divit! Takhle nečekaně to pro něj dopadlo...

By  čec 31, 2019

Jak se má zacházet s osobami, které dělají „náboráře“ teroristům z Islámského státu předvedl nedávno soud v rakouském Štýrském Hradci. (Foto: The Trumpet)

Loading...

Radikální duchovní provozoval na YouTube kanál, kam nahrával svá kázání, ve kterých vyzýval mladé muže, aby se připojili k Islámskému státu a zapojili se tak do "svaté války" proti bezvěrcům. Pětatřicetiletý duchovní srbského původu patřil podle rakouských vyšetřovatelů mezi hlavní osobnosti rakouské džihádistické scény. Ve svých kázáních sice nikdy nehovořil přímo o IS, nicméně v záběrech byla vedle něj vždy černá vlajka této teroristické organizace. Odsouzený kázal o povinnosti všech muslimů útočit na "nevěřící" a tvrdil, že k islámu nepatří mír.

Rakouský soud neměl pro uvedenou činnost žádné pochopení a jeho činnost kvalifikoval jako veřejné nabádání k vraždě. Poslal ho proto na 20 let do vězení! Podle televize ORF soud poslal na 10 let do vězení i osmadvacetiletého Čečence, který podle obžaloby s radikálním kazatelem spolupracoval a podílel se na verbování mladých muslimů. Rozsudek zatím není pravomocný, protože advokát odsouzeného prohlásil, že se proti rozsudku a právní kvalifikaci činu odvolá.

Zdroj: in.cz

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.