Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Válka může začít kterýkoliv den. USA potřebují spustit válku co nejdříve a přináší Rusku varování

By  srp 31, 2016

V pondělí 22. srpna vláda Spojených států amerických – jež požaduje svržení syrské vlády, mezinárodně považované za zákonnou – oficiálně oznámila, že americké ozbrojené síly budou nadále okupovat syrské území bez ohledu na to, jak se k tomu staví vláda Sýrie, a že sestřelí kterékoli syrské letadlo, jež přeletí nad americkými ozbrojenými složkami umístěnými v této zemi.

Jak v pondělí informoval server Al-Masdar News:

Pentagon oznámil, že USA jsou připraveny sestřelovat syrská a ruská letadla, jež budou podle jejich názoru ohrožovat americké poradce, kteří v severní Sýrii operují z hlediska mezinárodního práva nelegálně .

V pátek prohlásil mluvčí Pentagonu kpt. Jeff Davis, že se americké stíhačky pokusily odříznout cestu syrským letadlům, aby chránily americké poradce, působící ilegálně u kurdských vojenských sil poté, co letouny syrské vlády bombardovaly oblast Hasaka v reakci na agresi kurdské policie vůči Národním obranným jednotkám.

V pondělí uvedl další mluvčí Pentagonu Peter Cook:

„Radili bychom syrskému režimu, aby se těmto oblastem zdaleka vyhnul.“

„Budeme bránit své lidi na zemi a budeme dělat to, co budeme za účelem jejich obrany potřebovat,“ řekl Cook reportérům.“

To znamená, že vláda USA nedovolí syrské vládě vypudit americké jednotky ze Sýrie, ani se jich jinak zbavit. Syrská vláda americké jednotky do své země nikdy nezvala, ale teď si Spojené státy oficiálně troufají vyzvat ji, aby uznala jejich svrchovanost nad oblastmi, kde se nacházejí američtí vojáci.

Al-Masdar pokračoval:

Na náš další nátlak ohledně stanoviska Pentagonu k Rusku se Cook jasně vyjádřil, že USA podniknou tu samou agresi vůči ruským letadlům, jež v oblasti působí legálně, se souhlasem syrské vlády a ve spolupráci s ní.

Ohrozí-li americké vojenské jednotky, máme právo je chránit.

To znamená, že USA jsou nejen ve válce s legitimní vládou Sýrie, ale že budou válčit i s Ruskem, jestliže budou ruské jednotky (které si syrská vláda skutečně pozvala) bránit syrské ozbrojené síly před útoky ze strany amerických jednotek – jednotek, jež jsou v zemi nelegálně.

Těchto amerických vojáků je jen tři sta, přičemž 250 jich bylo do Sýrie vysláno 24. dubna, aby tam sloužili jako poradci ostatních vojenských složek, nelegálně přítomných v Sýrii.

Valná většina nelegálních ozbrojených sil přítomných v Sýrii jsou džihádisté, najatí saúdskou a katarskou vládou a vyzbrojení americkými zbraněmi za účelem svržení syrské vlády. Větší díl zbylých nelegálních vojenských složek, jež v této zemi operují, tvoří kurské jednotky, podporované vládou USA s tím cílem, aby rozbily Sýrii a vytvořily samostatný kurdský stát v severovýchodním výběžku Sýrie, obývaném převážně kurským obyvatelstvem.

Primárním cílem USA v Sýrii je svržení syrské vlády, vedené sekulární politickou stranou Baas. Mnoho Arabů trvá na prosazování a dodržování islámského práva šaría, ale syrští Arabové jsou výjimkou; strana Baas měla vždycky podporu většiny syrského lidu, a to včetně syrských Arabů. Většina Syřanů je silně proti právu šaría. Sýrie je nejsekulárnější stát Středního Východu.

Když například poté, co v roce 2001 začal import džihádistů do Sýrie, proběhly v Sýrii Západem financované průzkumy veřejného mínění, ukázalo se, že si 55% Syřanů přeje, aby prezidentem Sýrie zůstal Bašár al-Asad (současný předseda strany Baas) a že se 82% respondentů shoduje na tom, že „IS [Islámský stát] je americká a cizími vlivy vytvořená skupina“. Navíc jich jen 22% souhlasilo s tím, že IS představuje pozitivní vliv. Těchto 22% byla nejnižší úroveň podpory, jíž se ze strany Syřanů dostalo kterémukoli z předložených výroků s výjimkou 21%, které dostala věta „dávám přednost současnému životu než životu pod Asadem“ – což znamená, že Syřanům bylo lépe, než do jejich země vtrhli Spojenými státy financovaní džihádisté, aby svrhli Asada.

Je jasné, že když 82% lidí souhlasí s prohlášením, že „IS [Islámský stát] je americká a cizími vlivy vytvořená skupina“, jen velmi málo lidí podporuje těch tři sta amerických vojáků. Spojené státy tu nejsou jen narušitel, ale také (to platí zejména pro jednotky, které USA v Sýrii podporují) prakticky všem Syřanům podstatně zhoršily (a podstatně zkrátily) život.

Mimoto se při té samé anketě ukázalo, že 70% respondentů je proti rozdělení své země. Proto se podobně odmítavě staví valná většina Syřanů vůči kurským separatistům.

Syrská vláda se od nynějška nachází v nepříjemné pozici, kdy má na svém území vetřelce a navíc ji jeden z nich (USA) varoval, že se Sýrií otevřeně vstoupí do válečného stavu, pokud se ho pokusí zbavit.

Také Rusko teď bylo Spojenými státy varováno, že pokud jakožto spojenec Sýrie podnikne jakékoli kroky, aby vypudilo kterékoli z amerických vetřelců nebo je zabilo, budou USA ve válce i s ním.

Americká vláda teď tedy vyzývá ruskou vládu. Možná americká strategie spočívá ve snaze přinutit ruského prezidenta Vladimira Putina, aby se buď stáhl a opustil svého syrského spojence, nebo aby na Spojené státy zaútočil jadernými zbraněmi. Jestliže Putin ustoupí, jeho podpora ze strany ruského lidu značně poklesne. Ta je ve všech průzkumech včetně těch financovaných Západem nad osmdesáti procenty. Třeba je strategií prezidenta USA Baracka Obamy vypudit Vladimira Putina z jeho úřadu – což by se mohlo stát, pokud se Spojeným státům nakonec povede připravit o prezidentský úřad Bašára al-Asada.

Jak 7. ledna informoval Seymour Hersh „vojenská rozvědka (DIA) a generální štáb americké armády, tou dobou [v létě 2013] vedený generálem Martinem Dempseyem, předpověděly, že pád Asadova režimu povede v Sýrii k chaosu a potenciálně i k uchopení moci džihádistickými extremisty, podobně jako se to tehdy dělo v Libyi.“

A tak Dempsey odešel a generálporučíka Michaela Flynna, který řídil DIA v letech 2012 - 2014, kvůli tomuhle vyhodili.

DIA tvrdí, že Flynn řekl: „musel jsem čelit obrovskému tlaku ze strany Obamovy administrativy… Měl jsem pocit, že nechtějí slyšet pravdu.“

Flynn je nyní poradcem pro zahraniční záležitosti u republikánského kandidáta na prezidentský post Donalda Trumpa, kterého prezidentská kandidátka za Demokraty kritizuje za příliš měkký přístup vůči Rusku a nedostatečnou oddanost americkému plánu na svržení Asada.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.