Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Nechoďte sem! Merkelová nařizuje EU vracet lodě plné muslimských migrantů

By  lis 10, 2016

Ministerstvo vnitra Angely Merkelové uvedlo, že Brusel by měl vyslat hlídky, aby zachytily pašerácké lodě a eskortovaly je zpět do severní Afriky, což znamená masivní posun v oficiální migrační politice Německa. V tomto okamžiku, EU a členské státy pracují na pátracích a záchranných akcích k záchraně uprchlíků na Středozemním moři na nestabilních lodích,kteří jsou pak přivezeni na evropský kontinent, kde žádají o azyl.

Ale Německo, které přijalo více než milión přistěhovalců v posledním roce, teď uvádí, že musí být tato politika změněna, protože prostě podněcuje větší počet lidí, aby se vydali na nebezpečnou cestu.

Věří se, že více než 4.000 žadatelů o azyl utonulo jen letos a více než 3.770 úmrtí bylo hlášeno za celý rok 2015.

Tento obrat byl způsoben zčásti tím, že více a více přistěhovalců se snaží podniknout riskantní námořní cestu z Libye do Itálie, poté, co byl bezpečnější průchod mezi Tureckem a Řeckem zrušen díky dohodě EU.

K tomu ještě fakt, že sužovaná Merkelová se dostala pod obrovský politický tlak kvůli její nesmírně nepopulární azylové politiky otevřených dveří, což zapříčinilo řadu ponižujících volebních porážek její strany v krajských volbách.

Existovaly rozhovory v politických kruzích jejich někdejších spojenců, vytlačit ji jako vůdce země, pokud nebude Merkelová souhlasit s tím, aby výrazně přitvrdila její postoj k uprchlíkům a získala zpět důvěru voličů

A teď to vypadá, že její reakce na takovou vlnu kritiky souvisí s tím, že ministerstvo vnitra oznámilo významnou mořskou změnu ve svém postoji k masové imigraci do Evropy.

Ve svém prohlášení ministerstvo uvedlo: „Eliminace vyhlídky na dosažení evropského pobřeží by mohlo přesvědčit migranty, aby především nepodnikli život ohrožující a nákladnou cestu.“

Podle tohoto plánu by se lidé vraceli do Bruselem schválených uprchlických táborů v Tunisku, Egyptě a dalších mírových severoafrických států. Ale ne do válkou zničené Libye, odkud se pokouší zdolat cestu přes Středozemní moře většina uprchlíků.

Předpokládá se, že by EU mohla přesvědčit africké země, aby přijímaly migranty zpět na základě podobné dohody, která byla nabídnuta Turecku na začátku tohoto roku, při níž má Ankara dostat miliardy eur na pomoc a bezvízový přístup do Schengenského prostoru pro 80 miliónů tureckých občanů.

Stejně jako dohoda mezi EU a Tureckem, uprchlíci, kteří by se vrátili přes Středozemní moře, by mohli požádat o azyl z táborů v severní Africe a pokud by byli úspěšní, byli by přiděleni členským státům na základě systému migračních kvót.

Nicméně, tento návrh- který úzce odráží hraniční kontrolní systém tolik kritizované Austrálie- byl okamžitě odsouzen opozičními politiky v Německu.

Bernd Riexinger, šéf levicové opozice Die Linke označil tento nápad za „humanitární skandál a dalším krokem směrem k eliminaci práva na azyl.“

Riexinger dodal, že: „Kontrola azylantů musí probíhat v Německu, protože právo na azyl také znamená právo na legální prostředky, to je, právníci, poradenská centra, atd. Zacházení s uprchlíky v Austrálii je naprosto nepřijatelné a Německo a Evropská unie nesmí jít tímto příkladem.“

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.