Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Unikátní záběry ukazují, jak si příroda dokázala poradit se zdevastovaným místem ve Fukušimě

By  říj 13, 2015

V roce 2011 byla jaderná katastrofa ve Fukušimě nejhorší havárií od dob Černobylu. V následku nutného vyloučení zóny v oblasti 12,5 míle muselo být vystěhováno 160 tisíc lidí. 4 roky stačily přírodě, aby zkultivovala oblast, kde ležely domácnosti, podniky a vozidla zcela opuštěny.

Nový fotografický projekt nabízí pohled do divoké a zakázané zóny kolem Fukušimy. Lidé tuto oblast opustili po prvních zprávách o nebezpečné úrovni radioaktivity. A tak zůstaly automobily, učebny a knihovny tak, jak zůstaly po odchodu lidí z okolí továrny.

Stovky vozidel stály na cestě a některé z nich i prorostlytrávou, příroda si s nimi poradila po svém.

Scény z evakuačních zón se velmi podobají těm z The Walking Dead - posapokalyptického dramatu, kde zombies převzali kontrolu nad Zemí.

Fotograf Arkandiusz Podniesinski ukazuje výši radiace uvnitř nebezpečné zóny.

4 roky po této havárii se stále ještě dost lidí nedokázalo vrátit a mnozí ani nemohou, protože některé ze zón jsou stále velmi nebezpečné kvůli vysoké radiaci. Již zmíněný fotograf navštívil prostřed Fukušimy, aby mohl škody na vlastní oči spatřit a zachytit na svých fotografiích.

Zdroj: dailymai.co.uk 

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.