Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Poláci zuří poté, co údajně imigranti ubodali k smrti mladého muže. Takto dopadl jejich podnik

By  led 02, 2017

Polskou veřejnost pobouřila hned zkraje nového roku vražda mladého muže ve městě Ełk, do které jsou s největší pravděpodobností zapleteni migranti z arabských zemí. O události informují na hlavních stránkách všechna polská média.

Tragický incident se odehrál v sobotu večer v šedesátitisícovém městě Ełk, které leží v severovýchodní části země. Vyšetřování je zatím na samém začátku, ale podle dostupných informací měl jednadvacetiletý Polák Daniel hodit do místní arabské restaurace petardy a potom se dal na útěk. Vyběhli však za ním majitelé či zaměstnanci restaurace a začali mladého výtržníka pronásledovat. Po chvíli jej dostihli a následně mladíka ubodali.

Na místo byla zavolána policie i lékaři, kteří na těle Daniela našli dvě hluboké bodné rány. Přes veškerou péči se jim jeho život nepodařilo zachránit. Příčina úmrtí bude nicméně oficiálně oznámena až po dnešní pitvě. Na místě byly zatčeny čtyři osoby, jejichž národnost vyšetřovatelé odmítli zveřejnit. Radní města Michael Tyszkiewicz však byl sdílnější a dle deníku Gazeta Wyborcza prozradil, že pochází z Tunisu, Alžírska a Maroka.

Druhý den ráno se na místě před muslimskou restaurací postupně shromáždily asi tři stovky obyvatel Ełku a pokládali na místo zapálené svíčky. Vedle tohoto poklidného aktu se však dostavili i mladí lidé, kteří začali dle médií pokřikovat hesla proti cizincům. Slovní výhrůžky následně přerostly do otevřeného konfliktu, kdy začaly na restauraci létat kameny, láhve a dlažební kostky. Jak referuje Gazeta Wyborcza, do několika minut byla restaurace zdemolována.

Stejným majitelům patří ve městě ještě další restaurace, kterou stihl krátce poté stejný osud. Ulice musela být uzavřena a policie sem poslala svůj speciální tým, který má na starosti řešení podobných vypjatých situací. Účastníci nepokojů ale zaútočili i na strážce zákona a ti nakonec museli použít k uklidnění situace donucovací prostředky. Zatčeno bylo více než dvacet výtržníků, mezi kterým jsou údajně také ženy.

V současné době je díky zvýšené přítomnosti policejních oddílů v Ełku klid. Další vývoj situace bude záležet na tom, jak rychle se podaří soudu usvědčit pachatele. Podle aktuálních informací je mezi čtyřmi zatčenými i samotný vrah mladého Poláka. Vzhledem k tomu, že se demonstrací účastní nechvalně proslulí polští fotbaloví fanoušci, bude ve městě ještě pořádné horko. „Přišel jsem proto, že už se ve městě necítím bezpečně. Po těchto událostech už tady cizince nechci,“ cituje vyjádření jednoho z účastníků demonstrací Gazeta Wyborcza.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.