Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Největší podvodníci mezi potravinami! Kupujete je také?

By  led 30, 2017

Titul "Podvod roku 2016" jednoznačně vyhrál produkt od firmy Danone. Konkrétně můžeme hovořit o minerální vodě Evian, která si vysloužila první místo. Výrobci se přepočítali a jejich šetření na obsahu a zvýšení ceny se opravdu nevyplatilo.

Průzkum se konal od 4. do 22. ledna, zúčastnilo se 23 414 účastníků a hlasovalo 8 970 osob. Z celkového počtu hlasujících získala voda od Danone až 38,3% negativních ohlasů. Způsobila to politika firmy. V dubnu 2016 byl změněn obsah láhve - z 1,5 litru na 1,25 litru a současně byla cena minerální vody zvýšena. Z původních 0,89 eura se cena vyšplhala na 1,09 eura. Mnoho spotřebitelů tato změna pobouřila a výsledkem je získání hanlivého titulu "Podvod roku".

Zdroj minerální vody se přitom nezměnil, stále se získává u Ženevského jezera. Důvodem zvýšení ceny je podle vyjádření firmy Danone obal lahve. Jde totiž o láhev, jejíž design má připomínat stylizovanou horskou siluetu. Kromě toho výrobci uvedli, že vyšší cena je i odrazem nákladů na opatření, kterými chce omezit množství vyprodukovaného CO2.

Podle spotřebitelského sdružení v Německu je odpověď výrobce absurdní, protože ten, kdo zaplaví trh jednorázovými lahvemi místo toho, aby je nahradil vratnými, nemůže mluvit o ochraně životního prostředí.

Do první pětky se dostaly kromě minerální vody Evian (38,3%) dále, Choco Cross od Nestlé s 35,1%, která šlape firmě Danone na paty. A na dalších místech se pak umístily slané lupínky, čokoládový Mikuláš a omáčka na těstoviny.

Je vidět, že dělat ze zákazníků blbce, není zdaleka výsada jenom našich výrobců a prodejců!

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.