Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Svatá válka na dohled? V Evropě se schyluje k velkému konfliktu

By  led 31, 2017

Teroristické útoky v evropských metropolích jsou jen náznakem blížícího se nebezpečí vojenského konfliktu.

Experti naznačují, že k masovým náboženským nepokojům může přijít právě letos. Jak informuje britský deník Daily Star, náznaky nebezpečí pro Evropu přicházejí jak od dalajlámy, tak i od vlivných think tanků ve světě. Podle nich budou novodobými křižáky muslimové.

Jak se uvádí v jedné z analýz institutu, křižácké výpravy začaly zavržením Muslimů papežem Urbanem II. Ten v roce 1095 označil muslimskou populaci za odcizenou od Boha. „Toto je přesně způsob jak islámští vůdci démonizují Západ v 21. století," uvádí se v analýze Washington Institute. Křižácké výpravy tedy podle odborníků začnou, ale tentokrát to nebudou křesťanští bojovníci, ale muslimové. Mnozí z nich již dnes operují v evropských zemích.

Bít na poplach začali i někteří náboženští lídři. Před několika dny italský arcibiskup varoval, že jeho země a zbytek Evropy bude brzy muslimská. Monsignor Carlo Liberati odůvodňuje postupnou převahu muslimů poklesem porodnosti a snižujícím se zájmem o církev. „Za deset let budeme všichni muslimové kvůli naší hlouposti," řekl arcibiskup.

V květnu loňského roku na adresu uprchlíků reagoval i tibetský duchovní dalajlama. Tehdy řekl německým novinám, že uprchlíků je v Evropě příliš mnoho.

O nebezpečí konfliktu psal ještě na začátku 90. let minulého století i vojenský sociolog Samuel Huntington. Ve své knize Střet civilizací popsal několik možných scénářů konfliktů mezi křesťanským a islámským světem. Stejně však upozorňoval i na konfliktní linii, která se může odehrát na Ukrajině mezi křesťanským světem a pravoslavným Ruskem.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.