Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Rakousku došla trpělivost. Zakáže burky a masivně také omezí přistěhovalectví

By  úno 01, 2017

Rakouská vládní koalice chce zamezit nošení oděvu, který zcela zahaluje ženské tělo včetně obličeje. Informoval o tom deník Die Welt. Podle ministra zahraničí Sebastiana Kurze zákaz pomůže snahám o integraci cizinců.

Sotva strany rakouské vládní koalice zažehnaly krizi, už naznačují, kolem čeho se jejich další spolupráce bude točit. Témata spojená s migrací budou mít velkou váhu. Koalice se kromě ekonomických kroků zavázala k masivnímu omezení přistěhovalectví, intenzivnějším kontrolám hranic a dohodla se i na zcela specifických krocích – mimo jiné chce usilovat o zákon, který by nošení burky na veřejnosti zcela zakázal. Šéf rakouské diplomacie o ikonickém oděvu mluví jako o „anti-sociálním“ symbolu. Jeho zákaz pomůže „lepší integraci migrantů, kteří smějí zůstat,“ říká Sebastian Kurz. Burka je oděv zahalující celé tělo ženy včetně tváře a je obecně považovaný za symbol extrémního výkladu koránu. Její zákaz by v Evropě nebyl ojedinělým krokem. Už v roce 2010 burku zapověděla Francie jako vůbec první evropská země. Obdobná legislativa existuje v Belgii i v Bulharsku. Nošení oděvu upravuje například i Nizozemsko a před nadcházejícími volbami v Německu se pro něj před časem vyslovila i kancléřka Merkelová.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.