Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Rusko zakáže dodávky drůbežího masa z Česka

By  úno 04, 2017

Rosselchoznadzor plánuje v nejbližší době zakázat dodávky drůbežího masa a inkubačních vajec ze zemí, kde byla zaznamenána ptačí chřipka, oznámila v sobotu agentuře RIA Novosti mluvčí tohoto rezortu Julie Melanová.

„Nemáme zatím stanoveno datum, počítáme však se zavedením zákazu v průběhu čtrnácti dnů. Jde především o země, kde byly zaznamenány případy vysoce patogenní ptačí chřipky, abychom ochránili Rusko", řekla Melanová.

Podle jejích slov byla vysoce patogenní ptačí chřipka zaznamenána v drůbežárnách 22 zemí včetně Rakouska, Velké Británie, Maďarska, Bulharska, Řecka, Německa, Itálie, Nizozemska, Polska, Rumunska, Slovenska, Francie, Chorvatska, Česka a Švédska.

V současné době jsou dodávky drůbežího masa a výrobků z členských zemí EU do Ruska zakázány v rámci ruského potravinového embarga. Omezení se však nerozšiřují na živou drůbež a inkubační vejce.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.