Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Stephen Hawking přináší děsivé varování. Pokud s tím nic neuděláme, čeká nás zkáza

By  lis 04, 2017

A zrejme nebude prekvapením, keď povieme, že skazu si spôsobíme sami.

Ešte stále je čas to najhoršie odvrátiť. To by sme však Hawkinga museli v jeho radách počúvnuť. A ako tomu už v klasických sci-fi snímkoch býva, nikto nepočúva toho chlapa, čo na začiatku hovorí, ako všetko dopadne. A žiaľ ten niekto má vo väčšine prípadov pravdu. Stephen Hawking verí, že sme dosiahli bod, z ktorého niet návratu.

Naša planéta sa pre nás stáva čoraz menšou. Svetová populácia rastie v alarmujúcich počtoch a my sme v ohrození sebazničenia. „Okamžite potrebujeme, aby sa mladí ľudia začali viac zaujímať o vesmír a jeho prieskum, aby sme mohli kolonizovať planéty. Tak môžeme zachrániť náš druh.“ Hawking si myslí, že pokiaľ ľudia dokážu vytvárať počítačové vírusy je len otázkou času, kedy niekto rozvinie umelú inteligenciu natoľko, že bude schopná replikovať sama seba.

Profesor, ktorý má dnes už 75 rokov povedal, že nevidí extrémny rozdiel medzi ľudským mozgom a tým, čo dokáže dosiahnuť počítač. Podľa toho by teda mal prísť deň, kedy by sa stroje dokázali sami vyvinúť natoľko, že budú vo všetkom lepšie ako my. „Ak to stroje dokážu, svedčí to len o našej neschopnosti viesť túto planétu,“ povedal Hawking v istom rozhovore pre magazín Wired.

Počas svojho prehovoru na jeho 75. narodeninách povedal: „Sme blízko k bodu, kedy sa globálne otepľovanie zvrhne do podoby, kedy bude neodvrátiteľné. Trumpove činy môžu zhodiť Zem z tenkej hranice, na ktorej balansuje. Naša planéta sa zmení na Venušu a bude dosahovať teploty okolo 250°C a namiesto dažďa tu bude padať kyselina sírová.“

Hawking nie je voči osudu planéty, ani ľudstva veľmi optimistický, no je len na nás, kedy sa rozhodneme katastrofu odvrátiť. Mali by sme však konať čím skôr, lebo už teraz môže byť neskoro.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.