Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Ruskem se šíří nebezpečná výzva. Rusové vymysleli způsob jak neplatit bankovní úvěry

By  led 10, 2019

Jako první s touto iniciativou přišli obyvatelé Njurbinského okresu Jakutska. Hned několik lidí dostalo do nelehké situace pracovníky regionálního vedení FSB (Federální služba bezpečnosti), kterým poslali dopisy s rozumným vysvětlením, proč odmítají platit úvěr. Tato informace se s odkazem na SMI-2 rychle šíří po blozích.

Loading...

Obsah oznámení je přibližně následující:

„Já, ten a ten, jsem si vzal v bance úvěr, ale tehdy jsem nevěděl, že zakladatelé banky jsou zahraniční společnosti, jejichž hlavní kanceláře se nacházejí v členských zemích NATO. Nejsem proti splácení úvěru, ale nemohu tak činit, protože takové konání by spadalo pod článek 275 Trestního zákoníku RF, – a to prokazování finanční pomoci cizímu státu, mezinárodní nebo zahraniční organizaci nebo jejich představitelům v činnosti namířené proti bezpečnosti Ruské federace.“

Dále je poznámka, že podle zákona osoby páchající trestný čin uvedený v tomto článku jsou vyňaty z trestní odpovědnosti, pokud to oznámí státu. Celé je to rozepsané na čtyři stránky s podrobným zdůvodněním. Nyní v UFSB (Vedení Federální služby bezpečnosti) přemýšlejí, co s tím.

Dopisy jsou zpracovány právně velmi kompetentně. Navíc se ukazuje, že žadatelé jsou formálně v právu.

Na druhé straně však pokud by se vytvořil precedens, mohl by vypuknout obrovský skandál. Na přijetí řešení mají úřady jen deset dní.

„Pokud vezmeme v úvahu, že zakladatelé sítě nejrůznějších společností jsou zaregistrováni ma Kypru, Kajmanských ostrovech a podobně (ale ne v Rusku) – může se stát, že brzy by se přestalo platit i za komunální služby. Není přece třeba nepřátelům pomáhat,“

- v takovém duchu se v sociálních sítích nesou komentáře na tuto zprávu, která, jak se zdá, získala všeobecný souhlas mezi obyvateli země.

Zdroj: [1][2]

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.