Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Budete trpět, budete platit! Angela Merkelová chystá totální zátah kvůli migrantům. Ale ne na migranty

By  led 23, 2019

V Německu začíná přituhovat a mnozí se obávají dalšího omezování svobody slova. Vláda Angely Merkelové tlačí na Facebook a Twitter, aby reagovaly na nenávistné projevy uživatelů sociálních sítí do 24 hodin.

Loading...

V důsledku přistěhovalecké politiky otevřených dveří ztratila kancléřka Merkelová i celá vládní koalice své výsadní postavení na německé politické scéně. Vzestup opoziční Alternativy pro Německo přinesl v zemských volbách po celé zemi CDU i SPD velmi nepříjemné výsledky a zejména s kritiky své migrační politiky se není vláda schopna vypořádat. Přes značnou podporu mainstreamových médií i spřízněných think-tanků a neziskových organizací.

Když to nejde po dobrém, musí to jít po zlém, řekla si patrně kancléřka a její straničtí kolegové a začali podle toho konat. Jak uvedl dlouholetý spojenec kancléřky a předseda parlamentního výboru CDU Volker Kauder, bylo již dosaženo předběžné dohody se socialistickým ministrem spravedlnosti Heiko Maasem, podle které by společnosti Facebook a Twitter byly nuceny reagovat na nenávistné projevy do 24 hodin. V opačném případě by musely zaplatit pokutu.

„Ty pokuty ale musí skutečně bolet, jinak nebudou mít žádný smysl. Až doposud hráli provozovatelé sociálních sítí mrtvé brouky, když jsme chtěli řešit problémy,“ cituje zpravodajská agentura Bloomberg Kaudera. „Samotná kancléřka Merkelová podporuje regulaci sociálních sítí dlouhodobě. Ve snaze zamezit dalšímu vzestupu populistických hnutí, které získávají nejenom v Německu, ale po celé Evropě čím dál větší podporu,“ uvádí Bloomberg.

Kauder nyní otevřeně hovoří o nutnosti vypracovat „seznam pokut“ a věří, že vládní koalice se na jeho obsahu rychle shodne. „Oběti útoků na sociálních sítích by měli dostat právo na ochranu stejné, jak tomu je i v ostatních případech. Zkrátka a dobře, co platí v reálném světě, mělo by platit i ve světě virtuálním,“ odmítl Kauder kritiku těch, kteří se v souvislosti s chystanými opatřeními obávají nastolení státní cenzury.

O nutnosti mazat „nenávistné“ příspěvky na sociálních sítích hovořil pro deník Rheinsiche Post také ministr spravedlnosti Heiko Maas. Také on pohrozil, že pokud nebudou společnosti Facebook, Twitter, Google a Microsoft více spolupracovat, vláda podnikne potřebné právní kroky. Němečtí politici si na provozovatele sociálních sítí sice stěžují, ale například zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg již před rokem slíbil, že svůj slib splní a nenávistné příspěvky proti migrantům budou mazány.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.